Buurtbus Flex – nu elke werkdag beschikbaar!

De Buurtbus Flex’ is tegenwoordig elke werkdag beschikbaar!

Buurtbus Flex is de nieuwe naam van de Ontmoetingsbus Reimerswaal, een pilot binnen de gemeente Reimerswaal waarin wordt geëxperimenteerd met flexibel vraaggestuurd vervoer. Sinds april 2022 konden inwoners elke dinsdagmiddag een rit reserveren om van deur tot deur te worden vervoerd. De Buurtbus Flex is nu elke werkdag beschikbaar in plaats van alleen de dinsdag middag.

Reserveer de bus via 088 – 235 80 90

De Buurtbus Flex is er voor alle inwoners van gemeente Reimerswaal die vervoer nodig hebben. Op dinsdagmiddag tussen 12.30 en 15.00 uur wordt Buurtbus Waarde ingezet als Buurtbus Flex. Via de Gemeentelijke Vervoerscentrale kun je maximaal 2 uur van tevoren de bus reserveren en je begin en eindbestemming doorgeven. De vrijwillige chauffeur van Buurtbusvereniging Waarde haalt je op! Je betaalt 2 euro per rit en je kunt in de bus betalen met je pinpas.

Voor alle inwoners die vervoer nodig hebben

In de afgelopen pilotperiode hebben vooral ouderen gebruik gemaakt van de Buurtbus Flex. De gedachte achter het uitproberen van vraaggestuurd en flexibel vervoer is om te kijken of het voor álle inwoners een alternatief of aanvulling kan zijn voor het reguliere openbaar vervoer. Om dit goed te kunnen testen gaat de pilot nog even door en wordt er gewerkt aan meer bekendheid onder een brede doelgroep in de gemeente Reimerswaal. Ook wordt onderzocht of de bus, naast de dinsdagmiddag, op meer momenten flexibel kan worden ingezet.

Een gezamenlijk initiatief

Het initiatief komt vanuit Zorggroep Ter Weel, Gemeente Reimerswaal, Buurtbusvereniging Waarde, Connexxion en Provincie Zeeland. Deze partijen werkten de afgelopen periode onder de noemer van de Ontmoetingsbus Reimerswaal al aan toekomstbestendig vervoer.

Naar overzicht